Bredase filmmakers maken documentaire over leven Bassie en Adriaan

28 november 2013 om 12:23
nl
Filmmakers Freek Haverman en Richard Verburgh uit Breda hebben een documentaire gemaakt over de carrière van Bas en Aad van Toor, beter bekend als het legendarische duo Bassie en Adriaan. De film komt in vijftien delen van zeven minuten op hun eigen YouTube-kanaal. Donderdag staan de eerste vier afleveringen online.
Geschreven door

Bas en Aad stelden voor de documentaire tientallen uren aan filmmateriaal beschikbaar. "Daaruit hebben we de mooiste fragmenten geselecteerd, een enorme klus", aldus Haverman.
Unieke beeldenHaverman: "De documentaire bevat unieke beelden. Tijdens de zoektocht naar beeldmateriaal doken er zelfs filmpjes op die lange tijd spoorloos waren."
In de eerste vier delen kijken Bas (78) en Aad (71) terug op de tijd dat ze als acrobatenduo The Crocksons de hele wereld rondreisden met hun stoelenact. Vervolgens gingen zij verder als Bassie en Adriaan. In 1978 was de eerste serie te zien van Bassie en Adriaan en de Plaaggeest.
Bekende fans over Bassie en AdriaanIn de filmpjes worden interviews met Bassie en Adriaan afgewisseld met archiefbeelden en oude foto's. Bekende fans als Paul de Leeuw, Carlo Boszhard, Hans Kazan, René Froger en 3FM-dj's Coen& Sander delen herinneringen aan de clown en de acrobaat.
De Bredase filmmakers hebben al leuke reacties gehad op de documentaire die te zien is op de website 5minuten.tv. "Bassie en Adriaan zijn zelf ook zeer enthousiast over het eindresultaat", aldus Haverman.
TelevisiejubileumHet 35-jarige televisiejubileum van Bassie en Adriaan wordt onder meer gevierd met een tentoonstelling in het Speelgoedmuseum in Barneveld. Deze is te zien tot eind december. Ook is er een grote box verschenen met alles wat Bas en Aad van Toor ooit voor televisie hebben gemaakt.
[YouTube:http://www.youtube.com/watch?v=8qWZCV6EMvs&feature=share&list=UU8A0zKS1iqLCI_u87Mek_Qg][YouTube:http://www.youtube.com/watch?v=omvZ_cLEChM&feature=share&list=UU8A0zKS1iqLCI_u87Mek_Qg&index=3][YouTube:http://youtu.be/h8Z3hJVmXpE][YouTube:http://www.youtube.com/watch?v=wEa29wj3Ei0&feature=share&list=UU8A0zKS1iqLCI_u87Mek_Qg&index=1]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.