Video

Ziekenhuis Bernhoven in Uden onderzoekt verdachte sterfgevallen door shock

17 december 2013 om 20:13
nl
Het ziekenhuis Bernhoven in Uden gaat onderzoek doen naar verdachte sterfgevallen. Dat blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws. Inmiddels is dat ziekenhuis vanuit Veghel samen met de locatie in Oss verhuisd naar een nieuw pand in Uden.
Geschreven door

Bij Bernhoven loopt een onderzoek naar sterfgevallen door shock. De resultaten moeten over een paar maanden bekend worden. Een woordvoerder van het Bernhoven Ziekenhuis geeft aan dat het sterftecijfer in het algemeen erg laag is bij hen, maar dat er inderdaad juist bovengemiddeld veel patiënten sterven door shock.
Woordvoerder Stella van Emmerik van het Bernhoven ziekenhuis: "Voor diagnose “shock” scoort Bernhoven duidelijk minder dan het landelijk gemiddelde. Deze score is de laatste drie jaar te hoog. Aan de hand van een dossieronderzoek  zullen we een analyse doen naar de oorzaken en komen tot verbetermaatregelen."
Zeker 77 ziekenhuizen beschikken over heel specifieke sterftecijfers waarbij ze per patiëntengroep kunnen zien of de sterfte hoger of lager is dan het landelijk gemiddelde.
OnderzoekEén op de drie ziekenhuizen blijkt onderzoek te doen naar verdacht hoge sterftecijfers in 2012. Dit gebeurt als er bijvoorbeeld opeens meer patiënten sterven aan een longontsteking of er meer hartpatiënten overlijden dan verwacht.
De ziekenhuizen bekijken of er iets mis is met de zorg of dat er bijvoorbeeld registratiefouten zijn gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.