Video

Supertalent Indy de Vroome uit Cromvoirt dé hoop van Nederlandse tennis

19 december 2013 om 21:42
nl
Ze is pas 17 jaar oud, maar de kenners weten het zeker. Indy de Vroome is dé hoop van het Nederlandse tennis. De atlete uit Cromvoirt nadert nu al de top 200 van de wereld. Raemon Sluiter: "Ze wordt minimaal een top 50 speelster, maar meer zit er zeker in."
Geschreven door

Ze reist de hele wereld rond, Indy de Vroome, maar is nu weer even terug op Nederlandse bodem, voor de KNLTB Masters. Als we de uitzonderlijke kwaliteiten opsommen die kenners haar toedichten, glimlacht ze een beetje. "Ik ben daar helemaal niet zo mee bezig, ik moet gewoon steeds heel hard trainen, en dan komen de resultaten vanzelf. Ik geloof wel dat ik ooit een Grand Slam kan winnen, dat wel."
Fantastische driveVolgens oud-tennisser en toernooidirecteur Raemon Sluiter heeft Indy de Vroome alles om uit te groeien tot een wereldtopper. "Ze heeft een prachtige techniek, raakt de ballen goed. Maar wat nog belangrijker is: ze gaat elke training volle bak. In Nederland hebben talenten nog wel eens een schop onder hun hol nodig, maar Indy moet je eerder afremmen. Ze heeft een fantastische drive."
Het Nederlandse tennis mist al jaren een absolute vedette, een speler die kans maakt kwartfinale of halve finale van een Grand Slam te halen. De Vroome zou daar verandering in kunnen brengen. Maar de druk van een hunkerende tennisnatie kan haar ook te veel worden, weet Raemon Sluiter. "Als iemand heel jong heel erg goed is, gaat iedereen daarnaar kijken. Daar moet ze zich niet door laten gek maken. Fuck it, dan staat ze maar twee jaar later in de top."
Dromen van nummer 1Tot die tijd traint De Vroome fanatiek door, want haar doel is helder: ooit nummer 1 van de wereld worden. En dat is mogelijk, zegt De Vroome,  als je maar in jezelf gelooft. Een Brabantse die een Grand Slam wint, het is toekomstmuziek. "Ik denk daar nog maar niet te veel aan", lacht De Vroome. "Dat is nog wel heel ver weg. Maar dromen doe ik altijd, natuurlijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.