Bakkerij Van Dongen uit Made daalt van vijfde naar 97e plek in Nationale Oliebollentest

MADE - Bakkerij Van Dongen uit Made is in de Nationale Oliebollentest van het Algemeen Dagblad van plek vijf naar de 97e plaats gezakt. De bakker heeft volgens de krant 'iets te veel zijn best gedaan'. In 2012 bakte Van Dongen voor het tweede jaar op rij de lekkerste Brabantse oliebol. Bakker Kees van Dongen is ontdaan. "Dit is niet leuk. Je wordt natuurlijk op je vakmanschap afgerekend."
Volgens Van Dongen, verantwoordelijk voor het recept, is de uitslag vreemd. Hij heeft naar eigen zeggen niets aan de formule van zijn oliebollen veranderd. "Dat zou niet echt slim zijn. We hebben onze klanten bovendien laten proeven en die merken niets", aldus de bakker.

Van Dongen is daarom verbaasd door de vrije val in het klassement. "Ik kan het niet verklaren. Er zitten volgens de jury smaakjes in die er voorheen niet in zaten, maar ik heb ze er niet ingedaan."

'Klanten zijn tevreden'
Van Dongen laat zich ondanks deze tegenslag niet van de wijs brengen. "De klanten zijn tevreden. Daar draait het uiteindelijk om." Hij zint nu op gezonde wraak. "We gaan volgend jaar ons best doen de jury te overtuigen. Dit kan natuurlijk niet, zo'n plaats."

Het oliebollenklassement wordt zaterdag gepubliceerd in het Algemeen Dagblad.

Meer over dit onderwerp:
kees van dongen made oliebollen oliebollentest ad