Rel in Tanzania: trainer Ernie Brandts toch niet ontslagen bij Young Africans

29 december 2013 om 14:45
nl
Een heuse soap voltrekt zich rond het 'ontslag' van hoofdtrainer Ernie Brandts bij voetbalclub Young Africans uit Tanzania. Vlak voor kerst besloot het bestuur in een impulsieve bui om de voormalige oefenmeester van NAC in januari op straat te zetten. Daar lijkt tot verbazing van Brandts toch geen sprake van te zijn.
Geschreven door

Meteen na de verloren vriendschappelijke wedstrijd tegen aartsrivaal Simba kreeg een verraste Brandts een ontslagbrief onder zijn neus geschoven. Dit schoot bij de Nederlander in het verkeerde keelgat; in oktober verlengde hij nog zijn contract bij de Afrikaanse titelhouder.
Ondertekend contractDat contract zou nu door herhaald uitstel niet ondertekend zijn door de club, meldt Brandts tegen Omroep Brabant, waardoor het op een gegeven moment vernietigd werd. "Ik ben in principe geen coach meer, maar iedereen verwacht mij wel op de training", spreekt de trainer verbaasd.
Officieus is de trainer rond tot september 2014, maar door onduidelijkheden in de communicatie hangt zijn toekomst bij de club aan een zijden draadje. "Het gaat hier allemaal wat trager dan in Europa. Van een ontslag is officieel nog geen sprake. Dinsdag volgt een gesprek met de vicevoorzitter. Dan hoop ik op duidelijkheid."
SuccestrainerDe trainer had het eerste elftal van de Afrikaanse club vijftig duels onder zijn hoede. Hij maakte de club vorig jaar kampioen en kwalificeerde zich voor de Afrikaanse Champions League. "Mijn zaakwaarnemer onderneemt actie en ook bij de FIFA wordt aan de bel getrokken", vertelde hij na zijn ontslag aan De Telegraaf.
Hiervoor werkte als coach bij Rah Ahan FC in Iran en APR FC in Rwanda, waarmee hij in 2011 en 2012 kampioen werd.
Terugkeer NederlandAl eerder liet de oefenmeester doorschemeren dat hij een terugkeer naar Nederland wel ziet zitten. Zijn gezin woont in Eindhoven en hij is bovendien een serieuze kandidaat voor de functie hoofdcoach bij Sparta.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.