Geen gillende keukenmeiden in de tent! Vuurwerkvrije vakantieparken doen goede zaken

VLIERDEN - Parken die tijdens de jaarwisseling vuurwerkvrij zijn, doen goede zaken. Dit soort parken zit in Brabant met oudjaar dan ook helemaal vol.

Zo zijn alle 140 bungalows van bungalowpark De Bikkels in Vlierden bezet met hondenbezitters of mensen die niet van vuurwerk houden. Volgens parkmanager Tim Laseroms hebben veel mensen al maanden geleden geboekt.

Gasten zoeken de stilte en vooral huisdierenbezitters hopen hun beestjes te onthouden van de vele stress die knallend vuurwerk bij de dieren veroorzaakt. Het is een succes. Zo zijn alle vuurwerkvrije parken van De Roompot helemaal bezet.

Shows
Overigens zijn er in Brabant niet veel parken waar een verbod geldt op het afsteken van vuurwerk. Zo mag in het park Bosrijk van de Efteling nooit vuurwerk worden afgestoken, maar is er voor de gasten wel een vuurwerkshow op het terrein van de Efteling.

Libéma met als bekendste park De Beekse Bergen heeft voor de gasten van het bungalowpark een vaste plaats aangewezen waar vuurwerk kan worden
afgestoken. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor De Katjeskelder in Oosterhout. De Kempervennen van Center Parcs heeft een eigen vuurwerkshow.
Deel dit artikel: