Video

Voormalig NAC-spits Alex Schalk voelt zich bij Jong PSV geen buitenbeentje meer: 'Hartstikke fijn'

15 januari 2014 om 18:30
nl
Alex Schalk is blij met zijn overstap naar PSV. De spits werd vlak voor de winterstop voor vijf maanden verhuurd aan het tweede elftal van de Eindhovense club. Schalk zegt bij Jong PSV het vertrouwen en de aandacht te krijgen die hij in Breda zo miste. "Ik was een beetje uitgerangeerd zijn en nu sta ik er weer."
Geschreven door

Schalk was aan het begin van het seizoen de beoogde diepe centrumspits voor het eerste elftal van NAC. Aanvankelijk speelde hij nog wel, maar langzamerhand verdween hij van het toneel in Breda. Op het einde van de eerste competitiehelft zette NAC-coach Nebosja Gudelj de aanvaller uit Prinsenbeek zelfs op de tribune. Schalk wil er niet al teveel meer over kwijt, maar hij heeft wel een deukje opgelopen.
"Ik ben niet iemand die zomaar zijn cluppie gaat natrappen", aldus de spits. "NAC zal altijd in mijn hart blijven zitten. Ik moest nu voor mezelf kiezen. Dat weten we allemaal en daar gaan we geen woorden meer aan vuil maken."
KnallenSchalk liet NAC in de loop van de eerste seizoenshelft weten dat hij weg wilde. De club besloot hem te verhuren aan Jong PSV. Spitsentrainer Twan Scheepers ontfermt zich nu over Schalk. "In de Jupiler League is Alex denk ik een meerwaarde. In alles. Als persoon, maar ook als spits."
De jonge aanvaller is op zijn beurt blij met de kans bij Jong PSV. "Ik kom om te leren, om wedstrijden mee te pakken en doelpunten te maken", zo zegt Schalk. "Ik kom hier om te knallen". 
BuitenbeentjeOok met spitsentrainer Twan Scheepers (die in het verleden ook nog bij NAC speelde) is hij in zijn nopjes. Hij krijgt weer de aandacht die hij zo graag  wil. "Er was bij NAC geen sprake van aandacht. Ik was een beetje het buitenbeentje. Ik weet nog dat we een keer elf tegen elf speelden en toen zeiden ze tegen mij dat ik maar naar veld 2 moest met de looptrainer..."
Bij Jong PSV is dat nu anders. "Het is een beetje van uitgerangeerd zijn naar er volledig weer staan. Ze zijn met me bezig en dat is hartstikke fijn."
Schalk heeft nog een doorlopend contract bij NAC. Maandag speelt hij met Jong PSV tegen De Graafschap zijn eerste duel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.