Video

Tilburg steekt stokje voor Satudarah-evenement, omgeving Oase weer vrijgegeven

1 februari 2014 om 22:53
nl
De politie heeft de omgeving van partycentrum Oase aan de Zevenheuvelenweg zaterdagavond weer vrijgegeven. De gemeente Tilburg verbood vrijdag een grote landelijke bijeenkomst van de motorclub en sloot zaterdag de omgeving hermetisch af. In de Oase zouden die avond nieuwe leden gepromoveerd worden.
Geschreven door

Naar verluidt waren zo’n vierhonderd binnen- en buitenlandse leden met hun aanhang van plan om daarbij aanwezig te zijn.
Een woordvoerster zegt dat de gemeente vrijdag voor het eerst van de plannen hoorde, tijdens een routinegesprek met Satudarah. Later op de dag gingen mensen van gemeente en politie terug om te vertellen dat de motorclub een evenementenvergunning had moeten hebben en dat de gemeente die niet geeft. Ook ontbreekt een horeca- of drankvergunning.
Op alle hoeken van straten in de omgeving stonden zaterdagavond politiewagens geparkeerd. De wegen werden door de politie afgesloten. Rond kwart voor tien was de weg weer vrij.
'Plannen zouden eerder bekend zijn'Volgens Satudarah waren de plannen wel degelijk eerder bekend. Hun contactpersoon bij de politie zou woensdag een akkoord hebben gegeven. Xanterra Manuhutu, een van de leiders van de motorclub, was dan ook verbaasd en teleurgesteld, zo zei hij zaterdag tijdens het radioprogramma Alles Mag op Zaterdag.
De gemeente geeft aan zaterdagavond een extra oogje in het zeil te houden om te kijken of het motorfeest inderdaad niet doorgaat. Dat hoeft niet, aldus Manuhutu. Volgens hem is iedereen afgebeld. "Ik kan honderd procent garanderen dat er niemand staat."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.