Vijftig werken van Hendrik en Pieter Wiegersma komen terug naar Deurne

5 februari 2014 om 13:46
nl
Museum De Wieger in Deurne is 'blij verrast' met de schenking van vijftig kunstwerken van Hendrik en Pieter Wiegersma. Het werk komt uit de nalatenschap van Pieter Wiegersma die in 2009 in Brussel overleed. Behalve achttien schilderijen van Hendrik Wiegersma gaat het om wandkleden, schilderijen en aquarellen van zijn zoon Pieter. De werken komen op 11 februari naar Deurne.
Geschreven door

Voor museum De Wieger komt de schenking als een grote verrassing waar niemand op had gerekend. Directeur Frank Lubbers ziet het als een teken, dat de familie Wiegersma vertrouwen heeft in De Wieger.
Schilderijen in bruikleenBij een eventuele sluiting van het museum wil de familie de schilderijen van Hendrik Wiegersma weer terughebben. Dat geldt niet voor het werk van Pieter dat definitief eigendom wordt van De Wieger.
Onder de geschonken werken zitten veel vroege schilderijen van Hendrik Wiegersma, waaronder 'De motorrijder' uit 1926. Het museum is niet van plan om een speciale tentoonstelling in te richten met de nieuwe werken.
Symbolisch bedragMuseum De Wieger zit in het oude woonhuis van Hendrik Wiegersma en is opgericht door zijn zoon Pieter. Het laat vooral schilderkunst zien uit de periode tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog.
Sinds vorig jaar is het museum volledig geprivatiseerd. Dat gebeurde nadat de gemeente Deurne de subsidiekraan grotendeels had dichtgedraaid. Een stichting nam het toen voor het symbolische bedrag van een euro over.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.