Loslopende hond bijt schaap dood langs Gastelsedijk West in Stampersgat

5 februari 2014 om 15:19
nl
Een hond heeft eind januari een schaap zo gebeten dat het dier uiteindelijk stierf. De dierenpolitie laat woensdag weten op zoek te zijn naar de eigenaar van de hond. De hond beet het schaap dood rond vijf uur aan de Gastelsedijk West in Stampersgat.
Geschreven door

Een vrouw in een blauwe auto hoorde die middag een jonge vrouw roepen dat de hond de schapen opjaagde. Ze zag de hond in de rechterachterpoot van een schaap bijten. Een ander schaap was al gebeten en in paniek de sloot in gerend.
De dieren werden nog wel behandeld, maar één van de schapen stierf in de loop van de nacht als gevolg van de verwondingen in combinatie met acute stress.
Pinscher of StaanderOmdat de hond schapenbloed geroken en geproefd heeft, is die een blijvend risico voor andere schapen, zo meldt de politie. Het gaat mogelijk om een dobermann pinscher of een Duitse staander.
Een omwonende heeft die avond een man in jachtkleding zien lopen met een Duitse staander aan de lijn, die druk aan het fluiten was op zoek naar een tweede hond.
De dierenpolitie wil graag in contact komen met deze man. Ook de jonge vrouw in de blauwe auto wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.