Omroep Brabant en mediacollega's werken samen aan megaproductie herdenking Market Garden

6 februari 2014 om 14:56
nl
Omroep Brabant, Omroep Gelderland en acht regionale kranten gaan samenwerken rond de Liberation Route en de 70e herdenking van operatie Market Garden. Het is voor het eerst dat verschillende regionale media op deze schaal samenwerken. Het vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg heeft voor dit bijzondere project een subsidie van 400.000 euro uitgereikt.
Geschreven door

De kranten en omroepen gaan verhalen optekenen rond de Liberation Route, de weg die de geallieerden aflegden in 1944 en 1945, op weg naar onze bevrijding.
Speciale websiteVanaf 6 juni 2014 gaat een website online waarop veel informatie komt te staan over de bevrijdingstocht van de geallieerden om Nederland te bevrijden. Operatie Market Garden eindigde met de slag om Arnhem.
De weg van de bevrijders is op de website te volgen. Het verhaal wordt verrijkt met foto's, video en geluidsfragmenten, diapresentaties, dagboekfragmenten, onder meer van kijkers en luisteraars.
Daarnaast zal een speerpunt de herdenking van Market Garden zijn, de geallieerde operatie in september 1944. Van 14 tot 21 september 2014 gaan beide regionale omroepen samen een televisieprogramma maken, elke dag op een andere plek. Ook op radio zal er veel aandacht zijn voor de herdenkingen.
Extra bijlage's krantenIn de regionale kranten wordt uitgepakt met een flinke bijlage, ook de huis- aan- huisbladen van Wegener Media zullen er volop aandacht aan besteden. Buiten deze speerpunten zal het hele jaar met journalistieke producties aandacht worden besteed aan deze historische gebeurtenissen en hun betekenis voor het nu.
De samenwerking komt tot stand door een subsidie van het vfonds. Het precieze karakter krijgt de komende tijd vorm. In elk geval komt er een loket, waar mensen en organisaties terecht kunnen. Dus ook mensen die nog materiaal hebben dat bruikbaar is, kunnen zich daar melden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.