Revolutionaire superantenne gaat wifibereik verbeteren

11 februari 2014 om 09:04
nl
Miljardair Marcel Boekhoorn werkt samen met Johan Gielis van het Tilburgse bedrijf Genicap aan een nieuwe generatie antennes voor onder meer mobieltjes, auto's en vliegtuigen. De 'superantenne' moet problemen met het wifibereik in huis oplossen. Smartphones krijgen zo een beter bereik. Dat schrijft de Telegraaf.
Geschreven door

Het geheim achter de nieuwe techniek is een wiskundige formule die is vernoemd naar professor Johan Gielis. Ook draadloze apparatuur die elkaar stoort, behoort met het antennesysteem snel tot het verleden. Het systeem kan ook worden gebruikt voor medische apparatuur, wapens en radarsystemen.
SuperformuleJohan Gielis promoveerde in 2010 op zijn superfomule die het mogelijk maakt om 3D-vormen in één wiskundige formule te beschrijven. Aan de hand van deze formule zijn de efficiënte antennes ontwikkeld. De licentierechten van de formule liggen bij het Tilburgse bedrijf Genicap Beheer.
Boekhoorn hoopt met de antennetechniek miljarden euro's te verdienen. "Deze superantenne wordt een wereldknaller", zegt hij. HTC, LG en Samsung zouden tot potentiële klanten behoren.
Boekhoorn kocht in 2012 samen met enkele andere investeerders de High Tech Campus in Eindhoven van Philips voor 425 miljoen euro. Hij is eigenaar van Ouwehands Dierenpark en ex-financier van dagblad De Pers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.