Raadslid Louis van der Kallen van Bergen op Zoom levert lintje in

7 maart 2014 om 16:30
nl
Raadslid Louis van der Kallen van de Bergse Sociaal Democraten (BSD) levert zijn lintje in. Dat heeft hij vrijdag bekendgemaakt in een brief aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie en de Kanselarij der Nederlandse Orde.
Geschreven door

In 2012 werd fractievoorzitter Van der Kallen veroordeeld voor het schenden van zijn ambtsgeheim. Van Der Kallen stelde in 2008 vragen over het mislukte nieuwbouwproject Bergse Haven. Dat kostte de gemeente Bergen op Zoom miljoenen. De gemeente deed aangifte tegen het raadslid omdat hij in de vragen vertrouwelijke informatie over het risico van de grondexploitatie had vermeld.
GeuzenveroordelingOp 18 februari van dit jaar verwierp de Hoge Raad het cassatieverzoek van het raadslid. Daarom heeft hij besloten zijn koninklijke onderscheiding terug te sturen.
"Als persoon schaam ik mij niet voor de veroordeling," zegt Van der Kallen in de brief. "Ik beschouw het als een geuzenveroordeling. Ik schaam mij wel voor het systeem dat tot deze veroordeling heeft geleid."
In 2003 heeft Van der Kallen het lintje gekregen. Hij vindt het kwalijk dat hij deel uitmaakt van een systeem dat justitie gebruikt om zaken onder het tapijt te vegen. "Ik wil niet meer tot de club behoren van gedecoreerde politici/bestuurders."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.