Vier arrestaties in Belgische drugszaak na invallen in Oud Gastel, Tilburg en Eindhoven

12 maart 2014 om 17:25
nl
De politie heeft dinsdag bij invallen in vijf woningen in Oud Gastel, Eindhoven, Groningen en Amsterdam drie Nederlandse mannen en een Belg gearresteerd. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de invoer van chemicaliën voor de productie van synthetische drugs. In Tilburg doorzocht de politie een kringloopwinkel waar de administratie werd opgeslagen.
Geschreven door

De mannen in de leeftijd van 40 tot 54 jaar oud werden op verzoek van België opgepakt. Ze zouden de chemicaliën vanuit China hebben ingevoerd en via België verder naar Nederland hebben vervoerd.
Synthetische drugsEr zijn invallen gedaan in vijf bedrijfspanden. Een loods in Eindhoven stond vol met restafval van de productie van synthetische drugs. In Ouderkerk aan de Amstel werd in een loods grote hoeveelheid chemicaliën voor de productie van amfetamine gevonden.
De politie heeft  computers, mobiele telefoons, USB-sticks en 13.300 euro contant geld in beslag genomen. Bij een van de verdachten werd een zogenoemde 'jammer' gevonden. Dit is een stoorzender die is bedoeld om opsporingsapparatuur van de politie tegen te werken.
UitleveringDe vier verdachten worden naar verwachting binnenkort overgeleverd aan België.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.