Extra camera moet jongerenterreur Helmond tegen gaan

14 maart 2014 om 14:30
nl
De gemeente Helmond heeft een extra bewakingscamera geplaatst op de Molenstraat. Die straat kwam een paar weken geleden in het nieuws omdat winkeliers werden geterroriseerd door een groep jongeren.
Geschreven door

Een camera die aan het eind van de Ameidestraat staat, is zo gedraaid dat die voortaan ook de Molenstraat in de gaten houdt. Die hele straat is nu in beeld bij de bewakingsdienst.
De nieuwe camera blijft er tot juni hangen. Dan hoopt de politie de overlast in de straat opgelost te hebben. In juni gaat de politie met de bewoners van de straat bespreken of dat ook echt gelukt is.
Harde kern van criminelenVolgens de ondernemers in de Molenstraat was er de afgelopen tijd sprake van een ware terreur. Vooral door jongeren met een Marokkaanse achtergrond, zij terroriseerden de Molenstraat en de Aldi aan de Noord-Koninginnewal.
In een petitie aan de gemeente spraken de ondernemers van een harde kern van criminelen die ondernemers, klanten en bewoners intimideert en bedreigt. Ook zou er flink gehandeld worden in harddrugs.
De politiek in Helmond drong meteen aan op keiharde acties tegen de hangjongeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.