Zedenverdachte Frank R. uit Cuijk zou nog meer slachtoffers hebben gemaakt

17 maart 2014 om 11:54
nl
Frank R. blijkt nog meer slachtoffers te hebben gemaakt dan tot nu toe werd gedacht. Het Openbaar Ministerie maakte maandag bekend dat er op materiaal dat in januari in zijn flat is gevonden, twee nieuwe slachtoffertjes staan. Justitie verdenkt R. van misbruik, via de webcam, van honderden minderjarige meisjes uit Nederland en België. In zeker elf gevallen is het tot lichamelijk contact gekomen.
Geschreven door

Dinsdag kijkt de rechter naar de stand van zaken. Eind mei zal hij de zaak inhoudelijk behandelen. Frank R. wordt ervan verdacht dat hij via internet ontucht heeft gepleegd met 295 minderjarige meisjes uit Nederland en België. Hij zou daarvan 26.000 filmpjes en 144.000 foto's hebben gemaakt.
Later werden in de flat van Frank R. nog meer cd's, cd-roms en een externe harde schijf gevonden. Dit materiaal lag achter een dichtgeschroefd schot in een gangkast. Dit nieuwe beeldmateriaal is onderzocht. Er zijn twee nieuwe slachtoffers geïdentificeerd. Het zou dan gaan om in totaal 297 minderjarigen.
Achttien feiten ten laste gelegdHet Openbaar Ministerie legt Frank R. achttien feiten ten laste: het onttrekken aan het ouderlijk gezag, grooming, verkrachting, seksueel binnendringen bij iemand jonger dan 16 jaar, misleiding en ontucht via de webcam. De mogelijkheid bestaat dat er nog een aantal feiten bijkomen
De auto van Frank R. is ook doorzocht. Begin maart is daar nog meer bewijsmateriaal gevonden. Het zijn filmpjes van het meisje dat bij zijn aanhouding in de auto zat. Frank R. zou ook in België slachtoffers hebben gemaakt. Van de negentien onderzoeksdossiers die in december aan België zijn overgedragen, zijn inmiddels zeventien dossiers terug. De dossiers met de verklaringen van de Belgische slachtoffers worden door de zedenrecherche in Noord-Nederland doorgenomen. Uiteindelijk zal het Openbaar Ministerie beoordelen of Frank R. voor deze feiten ook vervolgd gaat worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.