'Slechte slogan goed voor veel extra aandacht', zegt goeie Peer van VVD Uden

UDEN - De slogan 'Stem op een goeie Peer, daar plukt Uden vruchten van', is gekozen als de op één na slechtste verkiezingsslogan van Nederland en de slechtste van Brabant. De uitslag is het resultaat van een verkiezing op de website Sloganverkiezing.nl. De Udense VVD lijsttrekker kreeg 16 procent van de stemmen.
René Peerenboom, die maandag peren staat uit te delen op de markt, zegt dat de slogan enorm goed is voor de bekendheid van zijn partij. "We zijn erin geslaagd overal het verhaal over Uden te vertellen en dat is een goed verhaal."

Bij andere politieke partijen die op de weekmarkt campagne voeren lopen de meningen uiteen. Een SP-lid noemt de slogan simpel. Een lid van Jong Uden vindt de slogan van de VVD-politicus juist briljant.

Appels of kersen
De meeste voorbijgangers op de Markt in Uden weten in ieder geval wie René Peerenboom is. "Maar hij moet eerst maar eens bewijzen dat hij een toffe Peer is", zegt een vrouw. Een man van 81 die niet gaat stemmen zegt dat hij liever appels of kersen heeft dan een goeie Peer.

Overigens is Brabant goed vertegenwoordigd in de top 10 van slechtste slogans. Behalve Uden, staan ook De Gewone Man uit Oirschot, de VVD in Tilburg en Roosendaal en de partij LOF uit Boxmeer in de lijst.