Tientjesoplichter Eindhoven is terug: ‘Door hem vertrouw ik medemens minder’

24 maart 2014 om 15:00 • Aangepast 22 november 2020 om 01:20
nl
De tientjesoplichter is volgens enkele slachtoffers weer actief in Eindhoven. De man wist drie jaar geleden veel mensen met een zielig verhaal geld af te troggelen in de wijk Stratum. Dit weekend is de oplichter opnieuw gesignaleerd, meldt de politie op basis van verklaringen. De buurtbrigadier van Stratum adviseert de mensen om op te passen voor de man.
Profielfoto van
Geschreven door

De tientjesoplichter bedriegt mensen met 'zielige' verhalen waar achteraf niets van klopt. Hij vraagt nietsvermoedende voorbijgangers om geld, meestal kleine bedragen tussen de acht en twintig euro. "Hij had een heel zielig verhaal", vertelt een slachtoffer uit Eindhoven die drie jaar geleden door de man benaderd werd.
"Hij wilde een paar tientjes lenen zodat hij een systeem in de auto kon repareren", aldus het slachtoffer, die de gedupeerde man maar al te graag wilde helpen. "Hij gaf zijn telefoonnummer dat ik ter plekke heb gecontroleerd. Dag erna gebeld en toen was mijnheer opeens onbereikbaar."

'Trap er niet in'Afgelopen zaterdag stuitte de Eindhovenaar, die liever anoniem wil blijven, per abuis op de tientjesoplichter. "Ik werd door een man vanuit een stilstaande auto aangesproken met exact hetzelfde verhaal. Het was dezelfde man als drie jaar geleden. Hij is dus terug", laat het slachtoffer weten. Zijn vertrouwen in de medemens heeft een flinke deuk opgelopen. "Het is de laatste keer dat ik iemand heb geholpen met autopech."
In 2012 kreeg een tientjesoplichter uit Eindhoven een eis van acht maanden cel te horen. De politie wil niet concreet bevestigen of het om dezelfde man gaat. "Ik vrees dat de oplichter niet snel opgepakt wordt, tenzij hij op heterdaad betrapt wordt", vertelt het slachtoffer.
Trap er niet in!De politie adviseert buurtbewoners om vooral uit te kijken in de wijk Stratum. "Trap er niet in", luidt het advies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.