Obama zat eraan en jij kan hem kopen, de Raamsdonksveerse vergadertafel van de kerntop

26 maart 2014 om 10:23 • Aangepast 24 april 2020 om 10:50
nl
De tafel waaraan tijdens de nucleaire top in Den Haag werd vergaderd, is te koop. Aan de tafel, die gemaakt werd door Fraai Projecten in Raamsdonksveer, zaten de Amerikaanse president Barack Obama, premier Mark Rutte, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en diverse andere wereldleiders maandag en dinsdag.
Geschreven door

"De tafel is van prachtig massief hout met een eiken fineerstructuur", vertelt Koen van Berlo van Fraai Projecten. "Het heeft een mooie ronding en je kunt er kabels netjes in wegwerken." Lachend: "En de vingerafdrukken van alle wereldleiders staan erop!"
"We hopen dat de tafel een mooie bestemming krijgt", laat een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken weten. "Wij hoeven er niet aan te verdienen."
Fraai Projecten heeft zelf geen ruimte voor de tafel. "Daar is 'ie veel te groot voor", weet Van Berlo.
Speciaal gemaakt voor topEen bedrag voor de tafel, waar 58 mensen aan kunnen zitten, wil het ministerie niet noemen. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij het ministerie. De tafel is door Fraai Projecten speciaal gemaakt voor de top. De koper krijgt de stoelen er niet bij. Die zijn geleend en moeten terug naar de eigenaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.