Gezocht: Schijndelse kunstwerken uit de Tweede Wereldoorlog, vraagt Museum Jan Heestershuis

7 april 2014 om 21:34 • Aangepast 24 april 2020 om 11:23
nl
Het Museum Jan Heestershuis uit Schijndel is voor een expositie op zoek naar kunstwerken van Schijndelse kunstenaars die zijn gemaakt in de periode rond de Tweede Wereldoorlog. Met name werken van kunstenaars als Antoon van Domburg, Jan Heesters en Dorus van Oorschot wil het museum maar al te graag hebben.
Geschreven door

Van 6 juli tot en met 26 oktober organiseert het museum een expositie over Schijndelse kunstenaars tijdens, net voor en net na de Tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling wil laten zien hoe het leven in Schijndel er in de oorlog uitzag, door de ogen van kunstenaars.
Zeventig jaar bevrijdingAanleiding voor de expositie is de herdenking van zeventig jaar Market Garden in het najaar van 2014. Het Zuiden van Nederland viert dan zeventig jaar bevrijding. Het is niet noodzakelijk dat de kunstwerken directe oorlogssituaties laten zien, ook kunstwerken waarop het 'gewone leven' in die tijd te zien is, zijn welkom.
Daarnaast zijn schilderijen die na 1950 zijn gemaakt, maar wel een beeld van Schijndel geven in de periode 1935 - 1950, interessant voor de tentoonstelling.
Waar je te melden?Eigenaren van deze kunstwerken of mensen die meer informatie hebben, worden opgeroepen zich voor 1 mei te melden via [email protected] of 073 - 549 22 76. Het museum ontvangt graag zoveel mogelijk informatie en een digitale foto van de kunstwerken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.