Extreemrechtse actiegroep blaast demonstratie in Eindhoven af op verzoek van juweliersechtpaar

12 april 2014 om 09:25 • Aangepast 24 april 2020 om 11:35
nl
De extreemrechtse actiegroep Identitair Verzet blaast de demonstratie die voor zondag gepland stond in het Eindhovense stadsdeel Gestel af. De actiegroep doet dat op verzoek van het juweliersechtpaar uit Deurne.
Geschreven door

De groep wilde met spandoeken en flyers de mensen in de buurt oproepen de derde overvaller aan te geven. Het verzoek om de demonstratie af te gelasten was via een e-mail van Jan Hein Kuijpers, de advocaat van het juweliersechtpaar, bij de actiegroep terechtgekomen.
Dat is op de website van het Identiteit Verzet te lezen. Volgens de actiegroep hadden zich al meer dan 125 mensen voor de demonstratie aangemeld.
PolitieonderzoekHet juweliersechtpaar roept via advocaat Kuijpers op om de rust te bewaren en geen activiteiten te ondernemen die het politieonderzoek kunnen bemoeilijken. De actiegroep besloot op het verzoek in te gaan ter ondersteuning van het echtpaar.
Verder zou het terugnemen van de uitspraken over een ‘derde dader in Deurne’ door buurtvader Abdellah Oualkaid een rol hebben gespeeld.
Alles over de overval op de juwelier in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.