Nationalistische actiegroep Identitair Verzet krijgt Brabantse afdeling in regio Eindhoven

13 april 2014 om 15:50 • Aangepast 24 april 2020 om 11:38
nl
De nationalistische beweging Identitair Verzet richt binnenkort in de regio Eindhoven de eerste Brabantse afdeling op. Dat bevestigde een woordvoerder zondag desgevraagd tegenover Omroep Brabant. De plannen voor een lokale groep waren er al langer, maar de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne zou de oprichting in een stroomversnelling hebben gebracht.
Geschreven door

Het opzetten van de afdeling bevindt zich in de laatste fase, zo vertelt de woordvoerder. "Wij zijn nu bezig met het maken van plannen voor de afdeling. Zo'n vijftien tot twintig mensen hebben zich aangemeld om lid te worden." Nieuwe leden komen onder meer uit Eindhoven, Helmond en Deurne.
Demonstratie in EindhovenIdentitair Verzet zet zich voornamelijk af tegen de vermeende islamisering. De groepering kwam vooral in het nieuws toen ze het voor het juweliersechtpaar in Deurne opnam. Voor zondag was een demonstratie gepland, maar die gaat op dringend verzoek van het echtpaar niet door.
De woordvoerder, die behalve zijn voornaam Steven anoniem wil blijven, sluit echter niet uit dat er alsnog actievoerders naar Eindhoven komen. Zij zullen dat volgens hem in dat geval 'volledig op eigen initiatief' doen. Toekomstige acties van Identitair Verzet om de zaak-Deurne staan voorlopig niet op de planning. "Wij wachten het proces eerst af." Voor de manifestatie in Eindhoven kreeg de organisatie naar eigen zeggen ruim 125 aanmeldingen binnen.
'Solide kern' in zuidoost-BrabantIdentitair Verzet wil geen exact ledenaantal noemen, maar de woordvoerder beweert dat de actiegroep landelijk 150 tot 200 leden telt. De eerste Brabantse afdeling zou voornamelijk bestaan uit een 'solide kern' die al langer in de provincie actief is. In de regio Eindhoven heeft de actiegroep 'vijftig tot zestig' sympathisanten die na de schietpartij in Deurne hebben aangeboden iets voor de groep te kunnen betekenen.
Lees alles over de overval op de juwelier in Deurne terug op omroepbrabant.nl/goldies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.