Kunstenaar Dries Verhoeven exposeert maquettes met mierenvolken in SM-'s Den Bosch

14 april 2014 om 17:26 • Aangepast 24 april 2020 om 11:41
nl
Kunstenaar Dries Verhoeven exposeert deze zomer in het SM-'s in Den Bosch ruim veertig maquettes die bewoond worden door mierenvolken. De maquettes stelllen brandhaarden en rampplekken voor uit de 21e eeuw. De ramp met de kerncentrale van Fukushima is erbij maar ook een stadsgezicht van Nairobi na een bomaanslag.
Geschreven door

Het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch (SM-'s) werkt voor deze expositie samen met theaterfestival Boulevard. Dries Verhoeven werkt vaker op de grens tussen theater en beeldende kunst.
De expositie in het SM-'s begint eind juni en krijgt de naam 'Homo Desperatus', de wanhopige mens.
Collectief Mierenvolken weten na een ramp meteen hoe ze zich aan moeten passen. Het collectief heeft op zo'n moment absolute voorrang boven het lot van de individuele mier.
Het kunstwerk van Dries Verhoeven trekt een vergelijking met mensen die veel rampennieuws voor hun kiezen krijgen en steeds moeten bedenken hoe ze dat verwerken.
MierenverzorgerDries Verhoeven werkt in zijn Utrechtse atelier al aan de maquettes. Tijdens de expositie komt er een mierenverzorger die er voor zorgt dat de insecten niet te lijden hebben onder de kunst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.