NAC-speler Jordy Buijs verkast naar Heerenveen

BREDA - Jordy Buijs zet zijn carriere voort bij Heerenveen. De verdediger tekent in Friesland een contract voor 2 seizoenen. Buijs legt hiermee een aanbieding van FC Groningen en het Griekse Panathinaikos naast zich neer.

Vorige week liet hij NAC al weten niet op een verbeterd contract in te gaan. In Breda kon Buijs voor drie jaar bijtekenen.

'Grote club'
"Heerenveen is een grote club", reageert Buijs op z'n transfer. "Ik kreeg er een warm gevoel bij. Ik ben gehaald voor in de verdediging." Buijs speelde bij NAC vooral op het middenveld, maar het laaste halfjaar excelleerde hij als centrale verdediger.

"Ik heb met de trainer en de technisch directeur van Heerenveen gesproken. Die kwamen goed op me over en hadden een goed en duidelijk verhaal. Heerenveen heeft een grote achterban. Het is een mooie sportieve stap." Buijs, die transfervrij overkomt, wordt maandag medisch gekeurd in Heerenveen.

Petitie van NAC-fans
Jordy Buijs kwam in 2011 over van De Graafschap naar NAC en speelde drie seizoenen in Breda. In die drie seizoenen groeide hij uit tot publiekslieveling. Supporters probeerden de middenvelder met een petitie nog over te halen om bij NAC te blijven, maar dat bleek dus tevergeefs.

Deel dit artikel: