Design Award voor realisatie nieuwe Theater het Speelhuis in Helmond

13 juni 2014 om 17:38
nl
Voor de realisatie van het nieuwe Theater het Speelhuis in Helmond is in Londen een Design Award uitgereikt. De prijs die eens in de vier jaar wordt uitgereikt, ging naar architectenbureau Cepezed uit Delft en het Amsterdamse theateradviesbureau Theateradvies.
Geschreven door

Op de Internationale Theatre Engineering And Architecture conferentie in Londen kregen Cepezed en Theateradvies de award. De prijs werd uitgereikt vanwege de betrokkenheid van de bureau's bij het nieuwe Speelhuis in Helmond.
'Gastvrije en inspirerende plek'De prijs wordt uitgereikt aan een theater dat zowel voor het publiek als de artiesten een gastvrije en inspirerende plek is, gecombineerd met uitstekende technische faciliteiten.
Bijzonder aan de bouw van het nieuwe Speelhuis in de OLV Kerk is dat zowel de tribune, het balkon en podium als de constructie waar de hijsinstallaties aan hangen, als losse elementen in de ruimte zijn geplaatst, zodat het monument intact blijft.
Afgebrande SpeelhuisHet theater in de OLV kerk in Helmond vervangt het eerder afgebrande Speelhuis. In eerste instantie voor vijf tot tien jaar, maar dankzij het enorme succes werd besloten dat het theater permanent in de kerk blijft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.