Doodrijder Ellen Askamp uit Breda hoeft niet opnieuw de cel in

7 juli 2014 om 11:29 • Aangepast 21 november 2020 om 23:34
nl
De 24-jarige man uit Oosterhout die in 2011 Ellen Askamp uit Breda doodreed, hoeft niet terug de cel in. De man werd maandag door het hof in Den Bosch veroordeeld tot bijna vier jaar cel. Omdat verdachten standaard na tweederde van hun straf vrijkomen, hoeft hij niet terug naar zijn cel. Hij zat al dertig maanden vast.
Profielfoto van
Geschreven door

De automobilist uit Oosterhout mag van het hof ook zes jaar geen auto meer besturen. Volgens het hof heeft de verdachte heel veel leed veroorzaakt, veel te hard gereden en veel te veel gedronken. Ook heeft hij zich na de fatale aanrijding niet bekommerd om Ellen.
In hoger beroep eiste justitie eerder vier jaar cel en een rij-ontzegging van acht jaar. De zaak was door de Hoge Raad terugverwezen naar het Hof in Den Bosch omdat er volgens de raad door de omstandigheden geen sprake kon zijn van 'roekeloos rijgedrag', maar van 'in aanzienlijke mate onvoorzichtig' rijgedrag.

Wachten op privacy instellingen...

DollemansritDe dodelijke aanrijding van Ellen Askamp in april 2011 was zoals de rechter eerder oordeelde het gevolg van 'een dollemansrit'. Het toen 17-jarige meisje werd doodgereden nadat ze op weg naar huis was na een avondje stappen.
Het ongeluk gebeurde op de rondweg van Breda, waar de man uit Oosterhout dronken met 110 kilometer per uur overheen croste. Hier is zeventig kilometer per uur toegestaan. Na de aanrijding is de man doorgereden. De man uit Oosterhout is inmiddels op vrije voeten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.