Willem II heeft 'grote vis' binnen: Ben Sahar nieuwe spits

TILBURG - Willem II heeft in de Israëliër Ben Sahar de opvolger voor de vertrokken spits Ruud Boymans gevonden. Ben Sahar (24) komt over van Hertha BSC in Duitsland.
Het afgelopen jaar werd hij tijdelijk verhuurd aan Arminia Bielefeld. De spits, die ook een Pools paspoort bezit, speelde in 2009 al in Nederland voor De Graafschap. Ben Sahar is maandag medisch gekeurd in Tilburg, waarna hij direct zijn handtekening onder het contract voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen zette.

'Goed gevoel bij land en trainer'
Ondanks zijn 24 jaar heeft Ben Sahar al een hele rits clubs versleten. De Israëlier droeg eerder al het shirt van onder andere Chelsea, AJ Auxerre en Espanyol. "Soms moet je in het leven keuzes maken", zegt de spits daarover. "Ik speelde bij grote clubs, maar kreeg niet altijd speeltijd. In Nederland heb ik een goede tijd gehad. Daarom kom ik terug. En ook omdat ik een goed gevoel bij deze trainer heb."

Die trainer, Jurgen Streppel, noemt Ben Sahar een 'aanwinst voor het Nederlandse voetbal': "Ik denk dat wij hem op de rit kunnen krijgen. En dan wordt hij heel belangrijk voor ons. We zaten ook al lang achter hem aan. Twee jaar geleden ben ik al met Marc van Hintum naar Berlijn gevlogen voor hem. Het contact heeft gelukkig nu vruchten afgeworpen."
Meer over dit onderwerp:
ben sahar willem ii voetbal transfers tilburg