Homojongerenkamp HoJo landt voor de twaalfde keer in Gemert

GEMERT - Ruim zeventig jongeren die homo, lesbienne, biseksueel of transgender zijn, komen deze week bij elkaar tijdens het twaalfde HoJo-kamp in Gemert. Het programma is een combinatie van workshops en spellen. De jongeren kunnen zo gelijkgestemden ontmoeten en samen over hun geaardheid praten.
Voor het eerst krijgen de deelnemers ook een workshop mentale weerbaarheid. "Een oud-deelnemer bood het aan", vertelt organisator Barry Lamers. "Het is een goede aanvulling op de bestaande workshops die we  aanbieden".

'Steviger in de schoenen staan'
"Het zijn vaak jongeren die net hun coming-out  hebben gehad, of nog moeten krijgen. We proberen ze door middel van deze week wat steviger in de schoenen te laten staan. Door ze veel meer bewust te maken van wie ze zijn, wat voor gevoelens ze hebben en hoe ze daar het beste mee om kunnen gaan."

Kerstmuziek
'All I want for Christmaaaas', ondanks de warme temperaturen schalt Mariah Carey over het veld. Het thema is feestdagen en kerst, Sinterklaas, Pasen en carnaval passeren de revue.  Het Hojokamp bestaat dus niet alleen maar uit serieuze zaken. Er is ook ruimte voor veel lol. Het kamp duurt nog tot en met vrijdag.

Meer over dit onderwerp:
homo's jongeren hojo gemert kamp