16.000 bezoekers voor Incubate festival Tilburg

22 september 2014 om 00:46
nl
Zo'n 16.000 bezoekers hebben afgelopen zeven dagen het Incubate festival in Tilburg bezocht. Incubate vond dit jaar voor de tiende maal plaats in Tilburg, met meer dan driehonderd artiesten uit 28 landen, waaronder Polen, Noorwegen, Tanzania, Niger en Australië
Geschreven door

Op Incubate 2014 traden onder meer Goat, Current 93, Wovenhand, Carter Tutti Void, Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra, 65daysofstatic, Ryley Walker en Angel Olsen op. Ook was er een uitgebreid gratis programma onder de naam Incubate Zero en waren er diverse samenwerkingen met muziekorganisaties uit Noorwegen, Finland, Polen en België.
Succesvolle tiende editieDe organisatie kijkt terug op een succesvolle tiende editie. Vincent Koreman, artistiek leider van Incubate is trots op de vele vrijwilligers: "Voor de Incubate camping hebben de mensen van de Stadscamping groots uitgepakt om het er extra gezellig te maken. De eerste keer dat we games in ons programma hadden heeft ook heel erg goed uitgepakt. Er is veel tijd en aandacht aan besteed en dat was duidelijk te zien, en werd erg gewaardeerd door de bezoekers."
Bezoekers van programma's in de openbare ruimte zoals het 'Lullaby' fietsproject, waarbij met 75 versierde fietsen door heel Tilburg werd gefietst. Volgens Joost Heijthuijsen, directielid van Incubate was het fietsproject van Luke Jerram een van de hoogtepunten. "De tientallen verlichte fietsen die door de wijken van Tilburg reden leverden overal lachende gezichten op, waardoor de hele stad heeft kunnen genieten van dit fantastische project."
Ook volgend jaar IncubateDe tiende editie van Incubate vond plaats van 15 tot en met 21 september 2014 op meer dan twintig locaties in Tilburg. Incubate 2015 vindt plaats van 14 tot en met 20 september.
Een fotoserie van Incubate 2014 is op Flickr te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.