Grote kettingbotsing op A27 bij Oosterhout: twee gewonden

OOSTERHOUT - Bij een kettingbotsing op de A27 bij Oosterhout zijn dinsdagavond twee gewonden gevallen. Een man en een vrouw zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een gedeelte van de snelweg was tot drie uur dinsdagnacht afgesloten vanwege onderzoek en werd daarna weer vrijgegeven.
Het ongeluk gebeurde rond negen uur. Een busje reed achterop een vrachtwagen. Vervolgens reden meerdere wagens op elkaar. Vier auto's, waarvan enkele met aanhanger, waren betrokken bij de botsing.

Twee inzittenden bestelbus bekneld
Een man en een vrouw raakten bekneld in een bestelbus. De vrouw is met ernstig letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man werd later uit de auto gehaald en met zwaar beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Meerdere hulpdiensten kwamen ter plekke. Een traumahelikopter werd opgeroepen en is rond tien uur op de rijbaan geland. Aan de overzijde van de weg werd een wit scherm geplaatst zodat omstanders niets konden zien van het ongeluk.

Omleidingsroute vanwege onderzoek
Een gedeelte van de snelweg A27 bij Oosterhout, in de rijrichting Breda - Gorinchem, was tot diep in de nacht afgesloten vanwege het ongeluk. Dit zorgde voor een korte file.

Het bergingswerk en het onderzoek naar het ongeluk namen enige tijd in beslag. Om drie uur 's nachts werd de rijbaan weer vrijgegeven.