Witte Dorp Eindhoven eert bij rampvlucht MH17 omgekomen familie Kotte met speeltoestel en bankje

EINDHOVEN - Het Burghplein in Eindhoven zag er zondag feestelijk en gezellig uit. Er stond een partytent met daaronder keuvelende mensen. Nippend aan warme drankjes, snoepend van zelf meegebrachte lekkernijen als cake en kerstbrood. Maar het samenzijn had een trieste reden.
Buurtgenoten Oscar, Miranda en hun zoontje Remco Kotte kwamen om bij de rampvlucht MH 17. Burgemeester Van Gijzel opende voor hen een bijzonder gedenkteken.

Op het plein is een speeltoestel neergezet en daarnaast een houten bankje met gedenkplaatje. "Ik vind dit een heel passend eerbetoon aan hen", zegt buurman en vriend Evert Schaeffer. "Het is iets positief. En als ik zie hoeveel plezier de kinderen nu al aan het speeltoestel beleven, dan ben ik daar blij mee."

Burgemeester Van Gijzel opent toestel samen met buurtkinderen
Burgemeester Van Gijzel knipte samen met enkele kinderen een wit lint door dat om het speeltoestel gespannen was. "Dit is een plek waar we nu niet hadden willen staan. Niet vandaag, en niet voor het openen van het speeltoestel", sprak de burgemeester.

"Wat hadden we er niet voor over gehad als we dit samenzijn hadden kunnen voorkomen. Er is een gat geslagen in de buurt. Een gat van Oscar, Miranda en Remco. Jullie zeggen nu 'We willen ze nooit meer vergeten. Ze horen hier in de wijk en ze blijven hier in de wijk' en daarom is dit initiatief bijzonder."