7-jarig jongetje vraagt in brief aan burgemeester Uden om vuurwerkverbod na afbranden school

5 januari 2015 om 21:50 • Aangepast 21 november 2020 om 20:44
nl
Kas Essers (7) schrok zo erg van de brand die zijn school Jan Bluyssen in Uden verwoestte, dat hij besloot een brief naar burgemeester Henk Hellegers te schrijven. “Ik wil vuurwerk verbieden want mijn school is verbrand”, schrijft het jongetje.
Profielfoto van
Geschreven door

Maaike Verkuijlen, de moeder van Kas, plaatste de brief maandagavond op Twitter. "Hij was net als alle andere kinderen erg geschrokken van de brand. Dat hij zelf ook nog een klein ongelukje had door vuurwerk, was voor hem aanleiding om een brief naar de burgemeester te schrijven."

Wachten op privacy instellingen...

OngelukjeIn de brief schrijft Kas dat hij ook een vuurpijl op zijn hoofd had gekregen. "Dat deed heel veel pijn." Het jochie stapte vervolgens op zijn moeder af met de mededeling dat hij een brief wilde schrijven. "Dat mag, heb ik toen gezegd", aldus de moeder. "Hij zit in groep 3 en leert nu om te schrijven. Dus ik heb hem meegeholpen."
Volgens de moeder van Kas is met de brief de kous af. "Meer dan dit moet het ook niet worden."
Oorzaak brand nog onbekendDe 350 leerlingen van basisscholen Jan Bluyssen en De Brinck hervatten maandag verdeeld over vier andere scholen hun lessen. De afgebrande scholen worden binnen twee jaar herbouwd.
Vlak voor de brand hebben buurtbewoners jongens gezien die vuurwerk afstaken. Het is nog niet duidelijk of vuurwerk ook daadwerkelijk de oorzaak van de brand was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.