Roy Donders geeft vriend Marvin hoofdrol in vierde tv-seizoen Stylist van het Zuiden

TILBURG - In de bekendste wijk van Tilburg draaien de camera's alweer voor opnamen van een nieuw seizoen van de tv-hit Roy Donders: Stylist van het Zuiden. In die nieuwe serie, de vierde alweer, is een hoofdrol weggelegd Marvin, de vriend van Roy. Dat verklapt zus Rian.
Op het Pater van den Elsenplein, het plein van de wijk Broekhoven, treffen we de zus van Roy, Rian Donders.

Niks geheimzinnigheid, ze praat honderduit over de nieuwe serie. "De vriend van Roy (Marvin, red.) komt heel wat meer in beeld. Ook mijn man krijgt een prominentere rol in de nieuwe en inmiddels alweer vierde serie."

Even gas terug
Het Donders-imperium heeft na het succes van de drie voorgaande series bewust een pas op de plaats gemaakt. Zus Rian daarover. "We hadden zoiets van: niet te veel op tv. Beter goed terugkomen dan vlug, vlug, vlug. We zijn nu lekker aan het opnemen en we nemen er echt de tijd voor."

Seizoen vier zit bomvol mode
Wat blijft in seizoen vier is de eigenzinnige kijk op mode door Roy en Rian. "Het gaat bij ons altijd over kleding, de grapjes en het vallen en weer opstaan. De misstapjes die we maken, dat zie je in het vierde seizoen ook weer. Het is eigenlijk nog steeds Roy en Rian hoor in het volgende seizoen." De nieuwe serie staat voor komend najaar gepland in het uitzendschema van RTL5.

Succes kwam onverwacht
De zus van Roy zag niet aankomen het programma zo'n succes zou worden." Ik had het nooit verwacht, het was voor ons ook echt een geintje. Oké, laat maar filmen was ons standpunt."

"Ik vond het ook heel eng in het begin. Bij de eerste aflevering heb ik met een bonzend hart voor de tv gezeten en ik durfde de volgende dag niet naar buiten."