Badmintonster Eefje Muskens uit Goirle in wereldtop

9 april 2015 om 15:36
nl
Het badmintonduo Eefje Muskens uit Goirle en Selena Piek en staat voor het eerst in de top tien van de wereldranglijst. Het tweetal steeg twee plaatsen op de nieuwste editie van de mondiale lijst en staat nu negende.
Geschreven door

Nadat de twee op de hoogte waren gebracht van hun nieuwe klassering op de ranglijst, haalden ze de kwartfinales bij het toernooi in Singapore. Ze wonnen het Nederlandse onderonsje met Samantha Barning en Iris Tabeling met 21-17, 21-15.
Spelen in Rio"Dit is een flinke opsteker voor ons", liet Piek weten. "We hebben best een vervelende periode achter de rug met onder andere de perikelen binnen de bond en het wegvallen van de financiële steun door NOC*NSF."
Het doel is om uiteindelijk op de Olympische Spelen in Rio te spelen. "We moeten zorgen dat we zelf de financiële middelen vinden om door te gaan. Allemaal randverschijnselen waar je je niet mee bezig wilt houden. Je moet je ondanks alles 100 procent blijven focussen op je doel en je daarvoor inzetten. Dat is voor ons een podium op de Spelen van Rio 2016", aldus Piek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.