Televisiezender FOX dreigde kampioensduel PSV niet uit te zenden, meldt burgemeester Rob van Gijzel

15 april 2015 om 21:27
nl
De gemeente Eindhoven zegt dat televisiezender FOX Sports dwarslag bij het plan om de kampioenswedstrijd van PSV tegen sc Heerenveen te verplaatsen van zaterdagavond naar zondagmiddag. De zender dreigde de wedstrijd zelfs helemaal niet uit te zenden, schrijft burgemeester Rob van Gijzel woensdag aan de gemeenteraad.
Geschreven door

PSV, politie en gemeente zijn altijd van plan geweest om de huldiging te doen op de dag dat ook de schaal wordt overhandigd. "FOX Sports zou moeten instemmen met de schemawijziging. Daartoe bleek de zender niet bereid en er werd zelfs gedreigd de wedstrijd PSV-Heerenveen niet uit te zenden'', aldus Van Gijzel. De huldiging staat gepland op zondag.
FOX Sports herkent zich niet in de uitlatingen van de burgemeester. "We hebben dat standpunt nooit ingenomen. Het is ons nooit gevraagd. Dit verbaast mij zeer'', reageerde een woordvoerder.
LEES OOK: 6000 mensen tekenen petitie voor komst schermen in binnenstad tijdens kampioenswedstrijd PSV
Geen schermen in binnenstadEen meerderheid van de raad in Eindhoven hoorde woensdagavond dat er zaterdag tijdens de mogelijke kampioenswedstrijd van PSV geen grote schermen in de Eindhovense binnenstad worden geplaatst. Dat staat in een brief van burgemeester Van Gijzel.
De burgemeester legt in de brief uit waarom het niet mogelijk is om het duel zaterdagavond op grote schermen in de stad uit te zenden. De politie gaf een negatief advies over de grote schermen. De opzet met festiviteiten gespreid over twee dagen vraagt al veel bijstand van de politie uit heel Oost-Brabant, verklaart Van Gijzel.
TeleurstellingVoornamelijk vanwege de veiligheid kan en wil de gemeente Eindhoven echt geen schermen plaatsen. Het besluit werd dinsdag al genomen, maar de gemeente Eindhoven vond het nodig de beslissing toe te lichten omdat veel Eindhovenaren erg teleurgesteld waren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.