Luuk de Jong houdt opvallende familietraditie in stand: voor het zesde jaar op rij feest

19 april 2015 om 01:12
nl
De familie De Jong viert voor het zesde jaar op rij feest. Luuk, de jongste zoon van de oud-volleyballers George de Jong en Loekie Raterink, verzekerde zich zaterdag met PSV van het kampioenschap in de eredivisie. Hij houdt daarmee een opvallende familietraditie in ere.
Geschreven door

De 24-jarige spits veroverde in 2010 al de Nederlandse voetbaltitel met FC Twente. Daarna was het vier keer op rij de beurt aan zijn twee jaar oudere broer Siem, die in 2011, 2012, 2013 en 2014 met Ajax kampioen werd. Siem de Jong vertrok afgelopen zomer naar Engeland, terwijl Luuk juist terugkeerde naar de Nederlandse velden. Hij zorgde ervoor dat de 'De Jongen' opnieuw reden tot juichen hebben.
Voor de meeste PSV'ers is dit hun eerste Nederlandse titel. Naast De Jong zijn alleen Stijn Schaars (AZ, 2009) en Florian Jozefzoon (Ajax, 2011) eerder al kampioen geworden. Schaars heeft dit seizoen vanwege blessureleed echter nog geen minuut gespeeld, terwijl Jozefzoon sinds januari met een zware knieblessure aan de kant staat.
Lees alles over PSV en het kampioenschap op onze speciale PSV-pagina: omroepbrabant.nl/psv.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.