Volle bak bij NAC in degradatiekraker tegen Heracles: 'We klappen er vol op'

23 april 2015 om 15:30
nl
NAC Breda speelt zaterdagavond in een uitverkocht Rat Verlegh Stadion tegen Heracles Almelo. Een belangrijk duel, want beide ploegen vechten tegen degradatie. Wil NAC de nacompetitie ontlopen, dan lijken drie punten noodzakelijk. "We moeten Heracles aanpakken en niet meer loslaten", zegt NAC-verdediger Henrico Drost.
Geschreven door

Het is razend spannend in de kelder van de eredivisie. FC Dordrecht is al gedegradeerd, maar NAC, Heracles, Excelsior en Go Ahead Eagles voeren nog een felle strijd om de nacompetitie te ontlopen. Er staat dus veel op het spel bij het duel NAC-Heracles.
"Dit zijn de wedstrijden waarmee je het seizoen kan redden", zegt NAC-verdediger Henrico Drost. "Je moet vol aan de bak, op het juiste moment aanvallen en toeslaan. Om de punten in eigen huis te houden, moeten we wel de kansen gaan benutten. Dat blijkt wel uit de laatste wedstrijden."
Spijker op zijn kopHiermee slaat Drost inderdaad de spijker op zijn kop. NAC doet het onder trainer Robert Maaskant heel aardig, maar heeft geen scorende centrumspits. De ploeg laat hierdoor punten liggen. Dat werd afgelopen weekend tegen Ajax, maar vooral de week ervoor tegen FC Dordrecht pijnlijk duidelijk.
De in de winterstop aangetrokken spits Gyon Fernandez stelt hevig teleur en speelt nauwelijks, Erik Falkenburg raakte geblesseerd en Mats Seuntjens werkt hard, maar mist de scherpte voor de goal en is geen pure spits. Topscorer bij NAC is dan ook linksbuiten Adnane Tighadouini.  
"We spelen de laatste weken goed", zegt 'Adje' Tighadouini. "We komen tot veel kansen, maar die worden niet benut. Als je dat wel doet, heb je meer punten. De laatste weken speelt Mats in de spits en die maakt het elke verdediger moeilijk. Hij is heel sterk, snel, technisch en eigenlijk kan hij makkelijk scoren. De laatste wedstrijden is dat alleen niet gelukt. Jammer, maar ik heb er vertrouwen in dat hij zaterdag wel gaat scoren."
Aanvallende verrassing?Dat zal nodig zijn want, zoals gezegd, NAC moet van Heracles winnen. NAC-trainer Robert Maaskant zal waarschijnlijk dezelfde basiself de wei insturen als onlangs tegen Ajax. "Er zullen niet veel veranderingen zijn, maar de mogelijkheid om met een extra spits te spelen is natuurlijk aanwezig. Daar zijn we deze week mee aan het experimenteren geslagen. Ik denk dat het logisch is. Op het moment dat je wedstrijden moet winnen, moet je aanvallend soms wel eens verrassen."
NAC speelt zaterdagavond in een uitverkocht stadion. Breda en omstreken staat pal achter de club in de strijd tegen degradatie. Verdediger Drost hoopt op een intimiderend sfeertje voor Heracles.
'Niets te halen'"Als ze hier aan komen, moeten ze al denken dat er niets te halen valt. Ik denk niet dat ploegen hier graag komen, vooral niet in de fase waarin we nu zitten. We moeten Heracles aanpakken en niet meer loslaten. Er vol op klappen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.