Video

Unieke crossmotor gestolen in Veghel: ‘Het voelt als de begrafenis van een bekende’

18 mei 2015 om 19:19 • Aangepast 21 november 2020 om 18:21
nl
Bij Van Hastenberg Racing in Veghel zijn ze er helemaal kapot van. De diefstal van een unieke crossmotor. Er zijn drie motoren, waaronder een uniek handgemaakt prototype, verdwenen uit de werkplaats in Veghel. De stevige deur is met bruut geweld geforceerd.
Profielfoto van
Geschreven door

Drie jaar lang werkte Jan van Hastenberg senior bijna dag en nacht aan het prototype. Hij is zo verknocht aan de motor dat die 's nachts naast zijn bed stond. Maar juist de nacht dat de dieven hun slag sloegen, was de motor in de werkplaats, omdat er overdag mee was gereden.
BegrafenisJan van Hastenberg is in rouw te vanwege het verlies van zijn zelfgemaakte motor: “Het voelt als de begrafenis van een goede bekende”, zegt hij zichtbaar aangeslagen.
De diefstal was al eind april. Maar door nu alsnog de publiciteit op te zoeken hopen ze dat de motor misschien nog terugkomt. Dieven hebben volgens Van Hastenberg niets aan het prototype: "Er zitten bijna geen onderdelen aan en hij is niet te verkopen, omdat iedereen in de motorwereld weet dat het ons prototype is."
BeloningVoor wie de motor terug komt brengen is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd. Maar veel hoop dat de machine nog terugkomt heeft Van Hastenberg niet meer.
Hij is ervan overtuigd dat de diefstal het werk is van een bende: “Er worden momenteel enorm veel crossmotoren gestolen in Brabant.”

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.