Bejaarde (73) uit Breda schiet drie jaar lang illegaal met vijf vuurwapens: verdachte opgepakt

5 juni 2015 om 14:39
nl
Een 73-jarige man uit Breda is donderdag door de politie opgepakt omdat hij drie jaar lang illegaal vijf vuurwapens in zijn bezit had. Drie geweren en twee handvuurwapens zijn in beslag genomen.
Geschreven door

Bij de politie was een onderzoek begonnen nadat er een vermoeden bestond dat de bejaarde man illegaal vuurwapens in zijn huis zou bewaren. De bejaarde was jaren in het bezit van de vuurwapens waarvoor hij ook de nodige vergunningen had.
Beoefenen van schietsportNu bleek dat die vergunningen sinds 2012 niet verlengd waren. De man had de vuurwapens echter nog wel in zijn bezit en gebruikte deze tijdens het beoefenen van de schietsport. Agenten gingen donderdag naar het huis van de bejaarde om dit te onderzoeken.
Hij bleek inderdaad in het bezit te zijn van vijf vuurwapens en hij erkende dat de verloven voor die wapens niet verlengd waren. De Bredanaar werd hierop aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor verder onderzoek.
RechterNa verhoor mocht de verdachte weer naar huis. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. De rechter gaat zich ook buigen over wat er met de wapens moet gaan gebeuren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.