Demi de Jong wint NK wielrennen beloften: 'Wist tijdens laatste ronde dat het goed zou komen'

EMMEN - Demi de Jong uit Ossendrecht heeft zaterdag het NK wielrennen voor beloften gewonnen. Ze eindigde het reguliere NK als vijfde, maar was daarmee de beste in haar leeftijdscategorie. “Geweldig, ik had dit niet verwacht.”
Onder het toeziend oog van Marianne Vos, die zich nog niet goed genoeg voelde om te starten, ontstond een spannende wedstrijd. Lucinda Brand, teamgenote van Vos, won uiteindelijk solo. De Jong - die uitkomt voor het Boels Dolman Cyclingteam - reed in de achtervolgende groep. De jongere zus van Thalita de Jong miste het podium op een haar na.

Gegokt en gewonnen
De Jong voelde zich de hele dag al goed. “We zaten niet bij de eerste ontsnapping, dat was een beetje een gok. Gelukkig werd die groep ingerekend. Bij de volgende demarrage ben ik gewoon meegesprongen.”

Toen De Jong door had dat de groep weg bleef, concentreerde ze zich vooral op Riejanne Markus. Zij was de enige andere renster die voor de beloftentitel in aanmerking kwam. “De ploegleiders zeiden: niks meer doen. En in de laatste ronde wist ik dat het goed zou komen.”

'Super'
De Jong mag dus een jaar in het rood-wit-blauw rijden. “Ik vind dit echt super.” Lotte van Hoek uit Vlijmen eindigde ook in de top-tien bij het Nederlands kampioenschap. Zij werd negende.
Meer over dit onderwerp:
demi de jong ossendrecht wielrennen nk emmen