Reclamewagen Tour de France zit vast in Helmondse tunnel door Nijntje op het dak (of toch niet?)

HELMOND - Wie vrijdagmorgen op de Kromme Steenweg in Helmond reed, moet raar hebben opgekeken. Een reclamewagen van de Tour de France zat namelijk vast in de tunnel onder de Traverse. De oorzaak was een pop van Nijntje die op het dak van de auto stond. Of toch niet?

Inmiddels circuleert op internet met een andere lezing. Houthooft zou bij wijze van grap één en ander in scène hebben gezet. Volgens RTL heeft  de Tourorganisatie dat bevestigd.

Leeggelopen banden
Terug naar de eerste lezing. Cees van Dijk fietste vanuit Mierlo-Hout in de richting van het centrum van Helmond. Daar zag hij dat de auto vast zat in de tunnel. “Ik herkende de bestuurder, Patrick Houthooft, vanuit de wielersport. Wie ben ik om dan geen foto’s te maken?”, vertelt Van Dijk.

Natuurlijk moest er nog een oplossing gevonden worden om de vastgelopen auto los te krijgen. Houthooft liet de banden van de auto leeg lopen, in de hoop dat dit voldoende zou zijn om het probleem op te lossen.

Nijntje kwam echter niet los van het plafond en dus kwam Van Dijk met een nieuwe suggestie. “Ik heb tegen Patrick gezegd dat we de auto zwaarder moesten maken. We hebben een paar voorbijgangers gevraagd mee te helpen en zo is het gelukt om Nijntje los te krijgen. Het hele gebeuren heeft al met al zeker een halfuur geduurd.”

Voor een grap, een hele ingewikkelde. De Tourorganisatie kan er in ieder geval niet om lachen. Nijntje ook niet. Arm beest.
Deel dit artikel: