Drie doden bij ongeluk op A16 bij knooppunt Zonzeel, snelweg weer open

BREDA/PRINSENBEEK - Bij een ongeluk op de snelweg A16 bij knooppunt Zonzeel zijn maandag rond het middaguur drie mensen om het leven gekomen. Volgens de politie gaat het om een eenzijdig ongeval. De slachtoffers zaten samen in een auto. Het gaat waarschijnlijk om een man en twee vrouwen in de leeftijd van 30 tot 50 jaar. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.
Rond twaalf uur raakte de auto de vangrail en sloeg over de kop. Dat gebeurde net voor knooppunt Zonzeel richting Rotterdam.

Dak scheurde van auto
De auto kwam vervolgens tegen een paal van een verkeersbord aan waardoor het dak van het voertuig afscheurde. Uiteindelijk belandde de auto in de berm naast de weg.

Ambulances, de brandweer en een traumahelikopter werden opgeroepen om eerste hulp te verlenen. Hulpverleners konden niks meer doen voor de slachtoffers. Tegen twee uur meldde de politie dat de lichamen zijn geborgen.

Verkeersproblemen
Tussen Breda-Noord en knooppunt Zonzeel werden twee van de drie rijstroken afgesloten. De politie had het onderzoek rond drie uur afgerond. Toen kon ook de snelweg weer open.

Verkeer richting Rotterdam werd tijdelijk vanaf knooppunt Galder omgeleid via de A27 en A59. Richting Breda ontstond een file door kijkers.