IJssportcentrum Eindhoven voorlopig jaar langer open:'Strijd nog niet gestreden'

EINDHOVEN - Het IJssportcentrum in Eindhoven gaat in ieder geval niet al op 1 juli 2016 dicht. Een speciale werkgroep heeft tot november van dit jaar de tijd om te onderzoeken of de ijsbaan levensvatbaar is. Daarop vooruitlopend besloot de gemeenteraad van Eindhoven dinsdag dat de ijsbaan nog twee jaar open blijft.
Het college van burgemeester en wethouders wilde de ijsbaan op 1 juli 2016 sluiten omdat open houden te veel geld kost. B en W willen het geld liever besteden aan andere, vooral moderne hippe sporten.

Motie van wantrouwen
Tegen de dreigende sluiting was veel protest, vooral van schaatsliefhebbers. Bedrijven en organisaties steunden het protest en boden hulp aan. Dat leidde er toe dat de gemeenteraad een onderzoek af dwong naar de bestaansmogelijkheden van de ijsbaan. De gemeenteraad vond dinsdag dat de ijsbaan daarom meer tijd moet krijgen en niet al volgend jaar gesloten wordt.

Een deel van de gemeenteraad vond dat wethouder Bianca van Kaathoven de hele kwestie met de ijsbaan slecht heeft afgedaan. Een aantal partijen diende een motie van wantrouwen tegen haar in. Die haalde het niet.

Schat van een meid
"Wethouder Bianca van Kaathoven is een schat van een meid, maar ze is helaas niet capabel", zegt Rudy Reker, fractievoorzitter van de LPF en een van de indieners van de motie.

De actiegroep die zich inzet voor het behoud van de ijsbaan reageert verheugd op het nieuws, maar stelt dat de strijd nog niet is gestreden. "We moeten ons bewust zijn dat er nog een lange weg is te gaan, maar het begin is er", schrijft 'Behoud ijssportcentrum Eindhoven' op Facebook.