Schokkende beelden van nertsen met verwondingen in nertsenfokkerij Millheeze

29 augustus 2015 om 13:52
nl
Op stiekem gemaakte videobeelden is te zien dat nertsen bij een fokkerij in Millheeze leven onder zeer slechte omstandigheden. Dierenbeschermingsorganisatie Ongehoord maakte de beelden bij netsenhouderij Peeldijk Minkery in Millheeze. Eigenaar Nic van Ansem ontkent dat zijn dieren in slechte omstandigheden leven.
Geschreven door

Op de beelden zijn onder meer nertsen met wonden in hun nek, op de kop en aan hun poten te zien. “Die wonden ontstaan door onderlinge agressie en zelfverminking”, vertelt Johan Boonstra van Ongehoord.
Agressie en zelfverminkingActiegroep Ongehoord is zonder toestemming twee keer in de nertsenhouderij in Millheeze geweest, deze maand en in oktober 2014. Boonstra claimt dat daarbij niets kapot gemaakt is.
Let op: onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=pSUxM8jYTaU]
Eigenaar: dieren worden goed verzorgdEigenaar Nic van Ansem is gepikeerd over de beelden en de illegale werkwijze van de actiegroep. "De verzorging van onze dieren is pico bello, daar zijn onderzoeken naar gedaan", vertelde hij zaterdag tegen onze verslaggever. “Het is voor veehouderijen op geen enkele manier mogelijk om te zorgen dat er nergens een gewond dier te vinden zal zijn.”
Volgens Van Ansem doen de actievoerders aan cherry picking, het selectief gebruiken van beelden. “Als actiegroepen door bepaalde beelden eruit te lichten sensatie gaan zoeken, wat moet ik daarmee?”
Meer opnamenDe activisten maakten ook opnames in het Limburgse Beringe, vlak over de provinciegrens. Op de website van de actiegroep staan ook beelden van bedrijven in het buitenland, die eigendom zijn van Nederlandse fokkers.
Rechtszaak over fokverbodDat Ongehoord samen met de Bont voor Dieren de beelden dit weekend naar buiten brengt, is niet toevallig. Donderdag dient het hoger beroep dat de overheid heeft aangespannen tegen de nertsenfokkers. De overheid wil nertsenfokkerijen in Nederland verbieden, maar de rechter oordeelde eerder dat dat niet zomaar mag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.