Automobilist omgekomen op A59 bij Oosterhout, vrachtwagenchauffeur aangehouden

OOSTERHOUT - Bij een verkeersongeluk op de A59 bij Oosterhout is maandagochtend een 54-jarige man uit Roosendaal om het leven gekomen. Door een nog onbekende oorzaak botsten achter in een file twee vrachtwagens en een auto bij knooppunt Zonzeel tegen elkaar. De bestuurder van de auto overleed ter plekke.

De vrachtwagenchauffeur werd aangehouden. Uit een blaastest bleek dat hij niet gedronken had. Later op de dag werd de chauffeur weer vrijgelaten.

Weg urenlang dicht
Vanwege de enorme ravage werd de weg vanaf knooppunt Zonzeel richting Oss urenlang volledig afgesloten. De weg was even na halfvijf weer vrij.

Het dodelijke ongeluk op de A59 gebeurde nadat een vrachtwagen in volle vaart achterop de auto van het slachtoffer klapte achteraan een file. De wagen schoot vooruit en knalde tegen een vrachtwagen die voor de auto reed. Volgens een politiewoordvoerder was de bestuurder van de auto op slag dood.

ZIE OOK: Opnieuw ernstig ongeluk op A59: traumahelikopter landt op rijbaan Terheijden na botsing vrachtwagen

Traumahelikopter
Vanwege de ernst van het ongeluk werd een traumahelikopter opgeroepen. Die inzet mocht niet baten. Bij het ongeluk schaarde een van de vrachtwagens. Het voertuig blokkeerde de rijbaan. Na het ongeval ontstond een file. Het verkeer werd geadviseerd om te rijden.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. De politie gaat onderzoek doen zodra de weg is opgeruimd.

Noodweer
Het verkeer in Brabant had maandagochtend veel last van de zware regen- en onweersbuien. "Wateroverlast, aquaplaning en hagel zorgen voor gevaar'', meldden de verkeersdiensten. De brandweer had automobilisten gewaarschuwd die tijdens het noodweer de weg opgingen, goed uit de kijken.

"Putdeksels worden door het water omhoog gedrukt, waardoor er gaten ontstaan in het wegdek. Deze zijn niet altijd zichtbaar'', was de waarschuwing. Het is niet duidelijk of het noodweer de oorzaak is van het dodelijke ongeval.

Overal vanuit Brabant stromen de schademeldingen binnen. Het gaat om waterschade, maar ook om kapotte ramen en beschadigde auto's door de enorme hagelstenen.



Deel dit artikel: