Dagje naar de Efteling? Met deze tips voorkom je een aanslag op je portemonnee

8 september 2015 om 21:20
nl
Hoe leuk en gezellig een dagje naar de Efteling ook kan zijn, voor velen is het een aanslag op de portemonnee. In de loop der jaren is een toegangsticket voor het pretpark in Kaatsheuvel een stuk duurder geworden, om nog maar te zwijgen over het eten en drinken. Wie het slim aanpakt, kan een hoop kosten besparen. ANWB-tijdschrift De Kampioen heeft in de meest recente uitgave enkele nuttige bespaartips op een rijtje gezet.
Geschreven door

Uit een inventarisatie van ANWB blijkt dat de Efteling veruit het duurste pretpark is van Nederland. Een gezin van vier personen is na één dagje ‘wereld vol wonderen’ gemiddeld 180 euro kwijt. Die prijs bestaat uit vier toegangskaarten (twee volwassenen, twee kinderen), een dag parkeren, vier frietjes met mayonaise, vier snacks, twee kopjes koffie en twee flesjes water.
Let wel: dit is slechts een indicatie. Vanzelfsprekend zijn er gezinnen die meer of minder geld uitgeven tijdens een dagje Efteling. Door voldoende voorzorgsmaatregelen te treffen kun je een hoop kosten besparen.
1. Koop kaartjes onlineAan wie zijn kaarten via de digitale wegen aanschaft, geeft de Efteling korting. Dat scheelt acht euro voor een gezin met twee kinderen. Soms kun je nog meer besparen op toegangstickets via aanbiedingen, spaaracties en kortingssites. Door bijvoorbeeld Air Miles in te wisselen kun je de kosten flink drukken.
Zijn er geen acties, dan kun je altijd eens op Marktplaats kijken, of op een kortingswebsite. Het volle bedrag van 36,00 euro betalen is eigenlijk bijna nooit nodig.
2. Neem zelf eten meeNederlanders nemen elk jaar ongeveer 145 miljoen euro aan eigen eten en drinken mee op een dagje uit. Dat is niet gek: eten en drinken is allerminst goedkoop in de parken. In de Efteling zijn het met name de beruchte kindermenu's met frietjes en cola waar de kosten van omhoog schieten. Maar ook voor een kop koffie moet je diep in de buidel tasten (2,60 euro).
Door versnaperingen zelf mee te nemen kun je makkelijk tientallen euro’s besparen. Wie geen zin heeft om continu te sjouwen, kan een van de houten wandelwagens inhuren. Dat kost je in de Efteling vier euro per stuk.
3. Let op de extra’sPretparkbezoekers die door alle lol even niet oppassen, geven al gauw tientallen euro’s uit aan souvenirs en foto’s. Een achtbaanfoto in de Efteling kost gemiddeld tien euro, berekent de ANWB. Ter vergelijking: in attractiepark Drouwenerzand in Drenthe betaal je twee euro voor een foto die je per mail krijgt toegestuurd. Bedenk dus goed of je die ene achtbaanfoto waar je wel heel lelijk op staat wel in huis wilt nemen...
4. Vermijd feestdagen en vakantiesWie in de zomermaanden de Efteling bezoekt, krijgt een toeslag van twee euro op zijn of haar toegangsticket. Let dus goed op in welke periode van het jaar je naar Kaatsheuvel wilt gaan. Bovendien zijn de wachtrijen voor de attracties buiten het hoogseizoen vele malen korter. Handig, je betaalt immers niet om alleen maar in de rij te staan.
De Efteling heeft een handige druktekalender waarop je gemakkelijk kan checken hoe druk het is. Op de website eftelstats.nl kun je bovendien in één oogopslag zien hoe lang je voor een attractie in de rij moet staan.
5. Neem een abonnementEen gezinsabonnement verdien je bij de Efteling na vijf bezoeken terug. Vrienden die met een abonnee meegaan, betalen slechts de helft van de ticketprijs. Bij het afsluiten van een abonnement krijg je bovendien korting op restaurants en souvenirs en regel je gratis kaartjes voor andere attractieparken en dierentuinen.
Alles bij elkaar genomen kan een gezin van vier personen ongeveer honderd euro besparen op een dagje pretpark, zo becijfert de ANWB. Het volgen van deze tips is dus aan te raden, zeker met de naderende verhoging van de ticketprijzen in aantocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.