Mister Starter: 12-jarige Danny overal gevraagd om autoraces te vlaggen

HELMOND - Hij is pas 12, maar toch wil iedereen hem hebben. Niet als zanger, niet als voetballer, maar als vlaggenist! Danny uit Helmond vlagt voor spek en bonen mee tijdens autospeedway-wedstrijden op Raceway Venray. Maar hij valt zo op dat hij overal wordt gevraagd om te komen vlaggen.

"Ja, dat weet ik", zegt Danny als je hem vraagt of hij belangrijk is. Voor Danny is het de normaalste zaak van de wereld. Vlaggen in bocht 1 op Raceway Venray. Twee jaar geleden dacht hij nog autocoureur te worden, maar al snel wist hij dat zijn krachten ergens anders lagen. "Hij wil alleen maar vlaggen", zegt moeder Jolanda Meevis. "Vlaggen en vlaggen, daar leeft hij voor."

Raceway Helmond
Na een dagje op het circuit is het feestje voor Danny nog niet voorbij. Thuis gaat hij gewoon verder. Jolanda: "We hebben thuis een racebaan nagebouwd en die noemt hij Raceway Helmond. Dan speelt ie alle wedstrijden van die dag nog eens na. Compleet met muziek, commentaar en de crashes. We zien hem dan een paar uur niet."

Geen tijd voor andere dingen
Een organisator van de wereldkampioenschappen in Engeland was enkele weken geleden in Venray. Daar zag ook hij het enthousiasme van de jonge vlaggenist. Jolanda: "Die man vroeg aan Danny of hij wilde komen vlaggen bij de finales in Engeland. Danny zei dat dat goed was en liep direct weer bij die man weg. De wedstrijden gingen namelijk beginnen en dan staat Danny naast de baan, dan heeft hij geen tijd voor andere dingen."

Uiteraard is Mister Starter Danny naar Engeland geweest, maar ook op de Nederlandse racebanen wordt Danny uitgenodigd. Danny zelf is er niet zo van onder de indruk: "Ik vind dat gewoon mooi, dat vlaggen."
Deel dit artikel: