Opening Randweg Zundert: 'Na 50 jaar einde aan verkeerschaos'

ZUNDERT - Met de opening van de Randweg bij Zundert is er na zo'n vijftig jaar wachten een einde gekomen aan de verkeerschaos in het dorp. De nieuwe weg brengt verandering aan de enorme verkeersstroom dwars door het winkelcentrum van Zundert.
Taartjes bij de koffie, woensdagmorgen bij de opening van de weg. Volgens wethouder Johan de Beer is het een feestelijke dag voor Zundert: " Door de Molenstraat, de belangrijkste winkelstraat, rijden veel vrachtwagens en zwaar landbouwverkeer, dat is straks verleden tijd." Burgemeester Leny Poppe-de Looff is ook enthousiast: "Het is een historisch moment vandaag. Toen ik ruim acht jaar geleden aantrad, was het het onderwerp. Men sprak er misschien al zestig jaar over."


Ondernemers blij
Ook de ondernemers in Zundert zijn blij met de nieuwe weg, zegt de voorzitter van de ondernemersvereniging Frank van de Klundert. Volgens hem heeft Zundert een aantrekkelijk winkelaanbod en wordt het een stuk fijner winkelen als het rustiger wordt.

Maar er zijn ook kritische geluiden te horen. Zo vrezen de bewoners van de Prinsenstraat voor veel verkeersoverlast door de nieuwe weg. Marco Vreugde zegt dat het zeker twee keer zo druk wordt in de Prinsenstraat.


Onveilig
Volgens Vreugde is het drukke verkeer gevaarlijk voor overstekende scholieren. Ook zorgen de klinkers in de weg, in combinatie met het vele vrachtverkeer, voor veel geluidsoverlast.

Wethouder de Beer zegt dat de gemeente eventuele verkeersproblemen nauwlettend in de gaten houdt, door onder meer verkeerstellingen: "Als het nodig is, dan komen wij met aanpassingen".