Warandeloop by Night in Tilburg kun je dit jaar maar beter verliezen

TILBURG - De Warandeloop by Night in Tilburg staat dit jaar in het teken van de kunst van het verliezen. Kunstenaarscollectief Tilburg Cowboys probeert de duizend deelnemers vrijdagavond zo veel mogelijk te demotiveren.
Het loopevenement Warande by Night is een opwarmertje voor de grote internationale Warandeloop die dit weekend voor de 57ste keer wordt gehouden.

Tijdens de avondloop dossen de deelnemers zich uit met lichtjes om zo verlicht door de bossen van de Oude Warande te gaan rennen. Dit jaar ondersteund door verschillende ludieke acties van Tilburg Cowboys.

Antiloop goeroe
Voor vertrek worden de lopers massaal gedemotiveerd door een speech van De Antiloop Goeroe Harrie Verkerk. "Een demotiverende coach die in het openingswoord het fanatisme uit het publiek zal praten", aldus de Cowboys.

Excuusblessures op maat
De warming up voor het loopevenement zal bestaan uit glashef- en shagrookoefeningen. Onderweg zullen de deelnemers een dokterspost met excussblessures op maat passeren. Verder staan er matrix borden met snelheidsbegrenzing langs het parcours en zit er een theatrale shortcut in het 4600 meter lange parcours.

Tilburg Cowboys ontfermen zich vooral over diegenen die écht weten hoe lui zweet ruikt: de kampioen van de 400 meter Afhaalchinees, de mannen met de afgetrainde zap-duim. Laat de professionals maar lopen in het weekend.

Voor de winnaar ligt een gouden afstandsbediening klaar.