Jurgen Streppel na 3-0 zege van Willem II op Cambuur: 'Vooraf kriebels, achteraf ontlading'

6 december 2015 om 17:40
nl
Het was niet de beste wedstrijd van Willem II, daar was iedereen het over eens. Maar de bevrijding na de 3-0 zege op SC Cambuur was enorm. "We slaan een mooi gat en vinden aansluiting. Dit geeft heel veel voldoening."
Profielfoto van van der Zon Job
Geschreven door
van der Zon Job

Willem II leek een eenvoudige middag te krijgen nadat Guus Joppen uit een vrije trap van Stijn Wuytens snel de 1-0 in het net kopte. "Mijn eerste goal in de eredivisie sinds een jaar of drie, lekker hoor", concludeerde de Eindhovenaar nuchter.
Spanning voorafDaarna wisten de Tilburgers lange tijd niet te imponeren. Dat lag niet aan Cambuur, dat werkelijk niets wist te creëren. Trainer Jurgen Streppel kon wel een oorzaak aanwijzen. "Er zat spanning op. Qua voetbal was het niet wat de fans van ons gewend zijn. Maar ik had zelf ook kriebels in mijn buik, normaal heb ik dat niet. Maar je weet hoe belangrijk deze wedstrijd was."
De ontlading was dan ook enorm toen Erik Falkenburg tien minuten voor tijd de 2-0 maakte door een corner van Stijn Wuytens in het doel te werken. De Belg gooide vlak voor tijd het duel helemaal in het slot door zelf ook nog de 3-0 te maken uit een vrije trap. Zo was de middenvelder bij alle goals betrokken.
Wuytens: "Misschien niet de beste wedstrijd, maar het lukt drie keer uit een standaardsituatie. Dat is ook ooit anders geweest. We zetten Cambuur op zeven punten achterstand en vinden zelf aansluiting met de onderkant van de middenmoot. Morgen komt iedereen met een glimlach op de club."
Fraaie reeksZo is Willem II na de remise tegen PSV en de uitzege op FC Twente zowaar met een aardige reeks bezig. In de competitie spelen de Tilburgers voor de winterstop nog tegen ADO Den Haag en Roda JC. "Haalbaar", schat Stijn Wuytens in. "Het kan nog een mooi einde van het jaar worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.